Utsikt från stranden mot Vadstena

Mycket att upptäcka utanför dörren

Naddö ligger på en udde i Vättern, i en rik och mycket gammal kulturbygd, vilket märks redan utanför dörren.

Stamfastiheten, Naddö herrgård, ägdes i början av förra seklet av Verner von Heidenstam.
Idag är Naddö herrgård  fortfarande en privat egendom.

Lilla Naddö avstyckades och friköptes på 1990-talet av Nordic Fair Game, och innefattar, förutom bostad och uthyrningsobjekt, även marker med jakt- och fiskerätt.

Företaget bedriver kommersiellt kräftfiske i Vättern

Det finns möjlighet att köpa nykokta kräftor i mån av årstid och tillgång, i fabriken Klosterdelikatesser, som ligger nära. Vill man pröva lyckan genom att fiska själv, så finns kräftmjärdar att hyra på Lilla Naddö.

Roddbåt finns att hyra.

Här sker också uppfödning av labrador retriever av yppersta jaktstam, under kennelprefixet Askrikes.

Parkering för max fyra bilar.

Utanför huset finns en träbelagd uteplats med möbler och vill man hellre hålla till på grus eller gräsmatta, finns även det valet. Ev grillning ska alltid ske på den grusade delen.

Naturstranden bjuder på sand och långgrunt en bra bit ut och det går fint att bada längs hela strandremsan. Små barn, under föräldrars uppsikt, kan ha mycket roligt i det grunda vattnet.

Den långa hundraåriga allén ligger ett stenkast från huset och går alldeles intill Vätterns strand. Här är rogivande att flanera och ibland dyker både hare och rådjur upp, på sin väg ner till vattnet.


Ibland har ett gammalt träd gett vika för åldern och fallit ner i vattnet och blir ett spektakulärt konstverk i sig. Men framför allt blir det ett skyddat habitat för fiskyngel, vatteninsekter och även fåglar.

Copyright © Nordic Fair Game

Design Webbans Illustrationer, 2020

Kontakta oss

Bitte Sjöblom

Tel 0708-36 35 32
Epost
bitte@naddo.se

Naddö, 592 91 Vadstena